Werkwijze

In het eerste vrijblijvende! kennismakingsconsult (dat gratis is!) geef ik je alvast een korte uitleg over mijn methode en wil ik graag jouw geschiedenis en je motivatie horen, verder zal ik je vragen om de week die komen gaat een eetdagboek bij te gaan houden, daar geef ik ook de nodige uitleg bij. Als laatste zal ik wat gegevens noteren en mijn tarieven voorleggen. Vervolgens maken we een nieuwe afspraak voor een week later en dat wordt dan het ‘start’-consult.

In het STARTCONSULT gaan we samen je eetdagboek nauwkeurig bestuderen. Vaak kunnen we al met een paar kleine aanpassingen gewichtsverlies behalen, zodat we zo dicht als mogelijk bij jou eetgewoontes blijven! Daarna ga ik je mijn methode uitvoerig uitleggen, waardoor je uiteindelijk zelf beter met voeding gaat leren omgaan en verstandig gaat leren kiezen. Verder gaan we samen een beweegplan maken. En natuurlijk nog wegen en middelmaatomtrek meten.

In de consulten die volgen, word je gewogen en houden we je middelmaat omtrek, vetpercentage, visceraal vetniveau, muscle en metabolisme bij. We bespreken dagmenu’s, die we ook samen op maat maken, waardoor het ook makkelijk inpasbaar is in bijvoorbeeld je gezinsleven (je kunt gewoon met z’n allen eten!), en we houden rekening met verjaardagen, vakanties, etentjes etc. Verder beantwoord ik al je vragen en hou je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en ik geef je handige tips, persoonlijk en deskundig advies om moeilijke momenten door te komen en valkuilen te onderscheppen. Ook wil ik je zo veel mogelijk coachen bij het bewegen, want dat is primair bij het afvallen en op gewicht blijven. 
De één vindt het al heel inspannend om een rondje te fietsen terwijl een ander met gemak 10 kilometer hardloopt! Ook daar moet de juiste persoonlijke balans in gevonden worden, omdat het allerbelangrijkste van bewegen de ‘LOL’ factor is, het moet leuk zijn en leuk blijven, juist ook nadat het ideale en gezonde gewicht is bereikt!

Bij overgewicht is er sprake van een te grote vetvoorraad en een te hoog lichaamsgewicht in verhouding tot de lichaamslengte, als gevolg van een langdurige positieve energiebalans. De juiste balans dient gevonden te worden tussen energie opname en de verbranding daarvan. Het lichaam is een prachtige motor, de juiste brandstof en de juiste hoeveelheid brandstof moet er in om goed te kunnen draaien.Ieder lichaam functioneert anders. Een goede persoonlijke analyse is daarom belangrijk voor de juiste deskundige begeleiding en persoonlijke adviezen. Niet calorieën tellen, maar voldoende van de juiste voedingsstoffen en gevarieerd, veilig, niet te veel, niet te veel verzadigd vet, niet te veel geraffineerde koolhydraten en niet te snel eten zijn de hoofdpunten van de begeleiding om beheerst op een gezond gewicht te komen en te blijven. 

 


Streefgewicht bereikt?


Hoera!
 maar nu volgt er misschien nog een lastige periode..…. op gewicht blijven! Het is niet de bedoeling dat je weer in je oude patronen vervalt, daarom kan ik je ‘na - controle’ consulten aanbieden. Dat zijn korte periodieke consulten wat inhoud: wegen, eventuele vragen beantwoorden, professionele adviezen geven enz., zo heb je toch die belangrijke ‘stok achter de deur’.

Zelf ben ik ervaringsdeskundige, vooral op het gebied van 'op gewicht blijven' je hoeft daar namelijk niet veel voor te laten maar je moet er wel wat voor doen, sportieve uitdagingen om naar toe te trainen zijn geweldig om fit, energiek en op gewicht te blijven! daarom bied ik onder andere individuele hardloopcursussen aan in mijn prachtige woon- werkomgegving. In deze mooie en rustige omgeving kun je vrijwel anoniem leren hardlopen wat clienten vaak als zeer prettig ervaren. Verder ben ik een enthousiaste SUPPER wat heerlijk is in mijn waterrijke omgeving, ik pak mijn supboard en SUP vanuit mijn achtertuin waar de Vecht zich bevindt! óf vanuit mijn voortuin, waar de Spiegelplas is (van daaruit sup ik zo de Ankeveenseplassen op). Graag maak ik jou ook enthousiast en leer je suppen. Heb je het (al) onder de knie dan bied ik mooie tochten aan. Suppen is een complete work-out, je traint je gehele lijf maar vooral ook je buikspieren en core!! Vind je het fijn om gewoon lekker ontspannen te wandelen zodat praten fijner en makkerlijker gaat dan is wandelend coachen ook één van mijn mogelijkheden, dat is een fijne win win situatie; lekker bewegen en op consult tegelijk in een super mooie natuurlijke en rustige omgeving.

Op FACEBOOK (Gewichtsconsulente Marlise) ben ik vrij actief, check daarom regelmatig mijn pagina waarop ik nieuwe uitdagingen, weetjes, recepten, foto's, tips etc plaats om jou te blijven motiveren en op te hoogte te houden.